Ingrediënten
Doorgaans worden veel verschillende ingrediënten gebruikt voor de bereiding van Tapas en Mezze. Zo heb je verschillende soorten worstjes, zoals chorizo, parmaham en Jamón Ibérico, maar ook verschillende kazen, zoals gorgonzola en Manchego kaas.
Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van oliën, voornamelijk olijfolie. De olijfolie is afkomstig van diverse olijfbomen, waar wij je ook graag meer over vertellen. Lees onze artikelen over de veelgebruikte ingrediënten hieronder!
Artikelen over Ingrediënten
Tapas en Mezze bestaan uit een breed scala van ingrediënten, waaronder diverse worstjes, sauzen, oliën, vissen en kazen. Om hier meer over te leren kun je onze artikelen hieronder lezen.
Jamón Ibérico
Ibérico ham is een van de beste delicatessen van de Spaanse gastronomie. Tevens behoort het tot ’s werelds beste...
Olijfolie
Al zeker zesduizend jaar wordt door de mensheid olijfolie gemaakt en gebruikt. Zeker tegenwoordig gebruiken we het...
Kikkererwten
Kikkererwten zijn van origine peulvruchten die je volgens sommigen als superfood kunt zien. Superfood of niet, het...
Manchego kaas
Wie in Spanje restaurants en tapasbars bezoekt komt op menukaarten vaak Manchego kaas tegen. In Spanje is dit een...
Parmaham
Er lijkt geen twijfel over mogelijk dat parmaham de beste en meest bekende hamsoort is van Italië. De Italianen zijn er
Pata Negra ham
Iedereen die ooit in Spanje is geweest kan erover meepraten: de Spanjaarden zijn trots op hun ham. Dit geldt vooral...