Illustratie tapas rood

Ingrediënten

Doorgaans worden veel verschillende ingrediënten gebruikt voor de bereiding van Tapas en Mezze. Zo heb je verschillende soorten worstjes, zoals chorizo, parmaham en Jamón Ibérico, maar ook verschillende kazen, zoals gorgonzola en Manchego kaas. 

Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van oliën, voornamelijk olijfolie. De olijfolie is afkomstig van diverse olijfbomen, waar wij je ook graag meer over vertellen. Lees onze artikelen over de veelgebruikte ingrediënten hieronder!

Artikelen over Ingrediënten

Tapas en Mezze bestaan uit een breed scala van ingrediënten, waaronder diverse worstjes, sauzen, oliën, vissen en kazen. Om hier meer over te leren kun je onze artikelen hieronder lezen.

Illustratie 03

Chorizo

Chorizo is een type worst met een behoorlijk kruidige smaak en een grove textuur. Dit laatste geldt vooral voor...

Aioli

Wanneer je in een Spaans restaurant bent, dan is de kans groot dat er wordt gevraagd of je...

Kikkererwten

Kikkererwten zijn van origine peulvruchten die je volgens sommigen als superfood kunt zien. Superfood of niet, het...

Manchego kaas

Wie in Spanje restaurants en tapasbars bezoekt komt op menukaarten vaak Manchego kaas tegen. In Spanje is dit een...

Parmaham

Er lijkt geen twijfel over mogelijk dat parmaham de beste en meest bekende hamsoort is van Italië. De Italianen zijn er

Pata Negra ham

Iedereen die ooit in Spanje is geweest kan erover meepraten: de Spanjaarden zijn trots op hun ham. Dit geldt vooral...

Serranoham

Al eeuwenlang staat Spanje bekend als een van de beste landen als het aankomt op het produceren van hammen.

De definitie van Tapas

Ta·pas (meervoud)
1 Spaanse borrelhapjes

illustratie tapas hamburguer

Ontdek onze categorieën

Tapas en Mezze

Welke gerechten vallen onder Tapas en Mezze? Lees hier meer over!

Tips en adviezen

Met onze tips en adviezen zorg jij voor perfecte tapas gerechten.