Illustratie tapas rood

Ingrediënten

Doorgaans worden veel verschillende ingrediënten gebruikt voor de bereiding van Tapas en Mezze. Zo heb je verschillende soorten worstjes, zoals chorizo, parmaham en Jamón Ibérico, maar ook verschillende kazen, zoals gorgonzola en Manchego kaas. 

Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van oliën, voornamelijk olijfolie. De olijfolie is afkomstig van diverse olijfbomen, waar wij je ook graag meer over vertellen. Lees onze artikelen over de veelgebruikte ingrediënten hieronder!

Artikelen over Ingrediënten

Tapas en Mezze bestaan uit een breed scala van ingrediënten, waaronder diverse worstjes, sauzen, oliën, vissen en kazen. Om hier meer over te leren kun je onze artikelen hieronder lezen.

Illustratie 03

Chorizo

Chorizo is een type worst met een behoorlijk kruidige smaak en een grove textuur. Dit laatste geldt vooral voor...

Aioli

Wanneer je in een Spaans restaurant bent, dan is de kans groot dat er wordt gevraagd of je...

Sherry azijn

Azijn bestaat in talrijke soorten. Eén van de meest imponerende soorten azijn is zonder twijfel sherry azijn. Dit is azijn...

Olijven

In de natuur geldt de olijf als vrucht van de olijfboom. Olijfbomen worden al eeuwenlang door de mens geteeld. Vooral...

Ansjovis

De ansjovis is een vis die onder meer in de Atlantische Oceaan, de Middellandse Zee en de Indische Oceaan voorkomt.

Gorgonzola

Italië is een land waar enorm veel kwalitatief goede voedingsmiddelen vandaan komen. Het gaat vaak zelfs om ...

Jamón Ibérico

Ibérico ham is een van de beste delicatessen van de Spaanse gastronomie. Tevens behoort het tot ’s werelds beste...

Olijfolie

Al zeker zesduizend jaar wordt door de mensheid olijfolie gemaakt en gebruikt. Zeker tegenwoordig gebruiken we het...

De definitie van Tapas

Ta·pas (meervoud)
1 Spaanse borrelhapjes

illustratie tapas hamburguer

Ontdek onze categorieën

Tapas en Mezze

Welke gerechten vallen onder Tapas en Mezze? Lees hier meer over!

Tips en adviezen

Met onze tips en adviezen zorg jij voor perfecte tapas gerechten.