Illustratie tapas rood

Tapas en Mezze

Tapas zijn diverse Spaanse hapjes en gerechtjes die je ook als maaltijd kunt nuttigen. Doorgaans trekken de Spanjaarden in kleine groepjes van tapasbar naar tapasbar. Sommige tapasbars bieden een ruime keuze aan hapjes, terwijl andere juist bekend zijn om hun specialiteit, zoals gefrituurde inktvis (calamares) of gebakken aardappelen met tomatensaus (patatas bravas).

Mezze zijn kleine gerechtjes uit de Mediterrane keuken. Dit is vergelijkbaar met de Spaanse tapas, doordat het gaat om lichte hapjes die als aperitief of voorgerecht gegeten kunnen worden. Mezze kan gaan om eenvoudige hapjes, maar het kan ook betrekking hebben tot uitgebreidere maaltijden. Enkele klassiekers van Mezze zijn falafel, hummus en tzatziki.

Wil je meer leren over de Spaanse en Mediterrane keuken? Het is Tijd voor Tapas, dus wij vertellen je hier graag meer over. Ontdek onze artikelen en verbreed je kennis! 

Artikelen over Tapas en Mezze

Wanneer we denken aan Tapas en Mezze zijn er tientallen, misschien wel honderden, hapjes die we kunnen opnoemen. Ontdek de diverse hapjes in onze artikelen!

Illustratie 03

Tajine

Tajine is een van de belangrijkste traditionele gerechten van de Berberse keuken. Als gevolg daarvan neemt tajine...

Tzatziki

Tzatziki is een frisse saus die soms als bijgerecht en soms als onderdeel van een hoofdgerecht wordt gebruikt. De...

De lekkerste tapas gerechten met vlees

Of je nou zelf een tapas avond organiseert of uiteten gaat. Het is erg handig om alvast te weten wat lekkere vlees tapas zijn. Hier een aantal tips.

Soorten gazpacho

Je hebt heel veel manieren om gazpacho te maken. In dit artikel worden er een paar beschreven. Denk hierbij aan Ajo blanco en rode biet gazpacho.

Vegetarische tapas

Heb je een borrelavondje gepland? En je weet niet wat je moet klaar maken voor de vegetariërs? Dan ben je hier op het juiste adres. Allemaal lekkere tips op een rijtje.

Tapas voor vegans

Ben je op zoek naar de lekkerste tapas voor vegans? Dan ben je hier op het juiste adres. In dit artikel worden de lekkerste tapas voor vegans besproken.

Bitterballen

Bitterballen zijn kleine, ronde snacks met een krokante korst en een binnenkant die meestal uit vleesragout...

Pulpo à la Gállego

Pulpo à la Gállego is een traditioneel gerecht uit de Spaanse autonome regio Galicië. Het hoofdbestanddeel van dit...

De definitie van Tapas

Ta·pas (meervoud)
1 Spaanse borrelhapjes

illustratie tapas hamburguer

Ontdek onze categorieën

Tips en adviezen

Met onze tips en adviezen zorg jij zelf voor perfecte tapas gerechten.

Ingrediënten

De ingrediënten die worden gebruikt bij tapas zijn uniek. Ontdek het hier!