Tapas etiquette

Tapas etiquette feature image 01

Tapas zijn de iconische Spaanse gerechten die bestaan uit kleine porties, ideaal om te delen met vrienden en familie. Als je van plan bent om te genieten van tapas als een local in Spanje, is het handig om op de hoogte te zijn van de tapas etiquette. Hieronder staan enkele tips op een rijtje gezet over hoe je tapas moet bestellen, delen en eten als een local.

Bestellen van tapas

In Spanje bestel je tapas meestal aan de bar of bij de ober. Je kunt kiezen uit de tapas die al zijn bereid en uitgestald aan de bar of je vraagt de ober om een selectie voor je te maken. Het is gebruikelijk om bij elke ronde drankjes ook nieuwe tapas te bestellen. Houd er rekening mee dat elke tapa meestal genoeg is voor Ć©Ć©n of twee personen, dus bestel niet te veel tegelijk.

Delen van tapas

Tapas zijn bedoeld om te delen, dus het is gebruikelijk om ze in het midden van de tafel te plaatsen en te delen met de mensen om je heen. Het is niet nodig om aparte porties te bestellen voor elke persoon. Het is gebruikelijk om de tapas te delen met de persoon naast je. Maar het is ook gebruikelijk om tapas te delen met mensen die je niet kent als je aan een drukke bar staat.

Eten van tapas

Als het gaat om het eten van tapas, zijn er enkele ongeschreven regels. Eet je tapas altijd met een vork of een tandenstoker. Het is onbeleefd om met je handen te eten, tenzij je tapas als broodjes bestelt. Neem kleine hapjes en kauw rustig, zodat je geniet van de smaak van elke tapa. Vergeet niet om je vingers en de tandenstoker schoon te maken voordat je de volgende tapa pakt.

Betalen van de rekening

Het is gebruikelijk om de rekening te delen als je tapas deelt met anderen. Als je alleen tapas hebt besteld, betaal je de rekening aan de bar voordat je weggaat. Maar als je met een groep bent, is het gebruikelijk om de rekening te delen en om de bediening een fooi te geven van ongeveer 10% van de totale rekening.

Nu je op de hoogte bent van tapas etiquette, ben je klaar om te genieten van tapas als een local in Spanje. Houd er rekening mee dat tapas bedoeld is om te delen, dus wees niet bang om ze te delen met mensen om je heen. Geniet van iedere tapas en vergeet niet om je vork of tandenstoker schoon te maken voordat je verder gaat naar de volgende. En vergeet niet om de rekening te delen en de bediening een fooi te geven. Met deze tips ben je klaar om te genieten van de heerlijke tapas cultuur in Spanje.

Recente blog artikelen

Het verhaal achter de kroket

De lekkerste wijnen bij vlees tapas

Tomaat

De lekkerste tapas gerechten met vlees

De definitie van Tapas

TaĀ·pas (meervoud)
1 Spaanse borrelhapjes

illustratie tapas hamburguer

Ontdek onze categorieƫn

Tapas en Mezze

Welke gerechten vallen onder Tapas en Mezze? Lees hier meer over!

Ingrediƫnten

De ingrediƫnten die worden gebruikt bij tapas zijn uniek. Ontdek het hier!

Tips en adviezen

Met onze tips en adviezen zorg jij voor perfecte tapas gerechten.